Abuzurile sexuale din Biserică. ”Suntem oare ruşinaţi?”

papa

Papa Francisc a condamnat, joi dimineaţă, abuzurile sexuale şi celelalte scandaluri din sânul Bisericii, spunând că acestea reprezintă ”o ruşine”, scrie Huffington Post, citat de gandul.info.

”Dar suntem oare ruşinaţi? Atâtea scandaluri pe care nu vreau să le menţionez individual, dar cu toţii le ştim… Ştim unde sunt! Scandaluri, unele dintre care ne-au costat foarte mulţi bani… Ruşinea Bisericii! Dar suntem oare cu toţii ruşinaţi de aceste scandaluri, de preoţii şi episcopii (n.r. care le-au provocat)? Unde a fost Cuvântul lui Dumnezeu în aceste scandaluri? Ei nu aveau o relaţie cu Dumnezeu! Aveau o poziţie în Biserică, o poziţie de putere, una confortabilă. Dar nu aveau Cuvântul lui Dumnezeu. Scandalurile aduc decădere oamenilor lui Dumnezeu, inclusiv slăbirea şi coruperea preoţilor”, a declarat Papa Francisc, conform Radio Vatican.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care Vaticanul a fost criticat, joi, la ONU, pentru modul în care au gestionat cazurile de abuzuri sexuale de către membri ai Bisericii, de-a lungul vremii. În prezent, Vaticanul este criticat pentru că a interzis extrădarea unui arhiepiscop polonez, suspectat de abuz sexual.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By