9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

Un preot din Drochia a fost condamnat la 5 ani de închisoare

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Un preot din raionul Drochia a fost condamnat pentru comiterea unui accident rutier în care şi-a pierdut viaţa un bărbat.

Potrivit procurorilor, în octombrie 2010, preotul aflându-se în stare de ebrietate avansată la volanul automobilului său de model Moscvici, a încercat să depăşească un autoturism de model Nissan, care tocmai intenţiona să vireze la stânga pe un drum adiacent. În urma coliziunii, pasagerul automobilului Nissan, aflat pe bancheta din faţă a decedat pe loc în urma leziunilor grave cauzate, iar şoferul s-a ales cu comoţie cerebrală, leziuni ale toracelui şi ale coapsei. Pe durata urmăririi penale, învinuitul nu şi-a recunoscut vina.

În martie curent, preotul a fost condamnat pentru acţiunile sale la 4 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de 5 ani şi cu amendă în mărime de 500 unităţi convenţionale. Pedeapsa cu închisoarea a fost suspendată pe un termen de probă de 4 ani.

Procurorii au considerat sentinţa aplicată acestuia prea blândă şi au atacat-o în instanţa superioară. Astfel, recent, inculpatul a fost condamnat de Curtea de Apel Bălţi la 5 ani de detenţie cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de 5 ani, fiind luat sub strajă chiar în sala de judecată.

Decizia instanţei de apel poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiţie.

Sursa: Serviciul de presă al Procuraturii Generale

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img