Un lot de cizme, camuflat printre colete transmise din Italia, reținut la postul vamal Leușeni

PIC_0694
În seara zilei de ieri, 9 decembrie la postul vamal Leuşeni, de către colaboratorii vamali a fost contracarat un caz de introducere frauduloasă a unui lot de încălţăminte, valoarea căreia va fi stabilită ulterior.

Astfel, pe pista de intrare în ţară pentru controlul de frontieră s-a prezentat un microbus de model „Mercedes”, care se deplasa din Italia spre R.Moldova. În urma controlului fizic al bagajelor și coletelor transportate, colaboratorii vamali au depistat nedeclarate organului vamal 3 cutii masive cu peste 50 de perechi de cizme de iarna pentru dame , care erau disimulate printre transmisiunile și coletele amplasate în remorca tractată de microbus.

Potrivit explicaţiilor conducătorului auto, un cetăţean al R.Moldova, în vîrstă de 32 de ani, marfa a fost procurată din România, mai exact de la piața din București „Dragonul Roşu” şi urma să fie comercializată în punctele comerciale din capitală.

La moment, marfa a fost reţinută de către organul vamal, pentru a fi evaluată valoarea ei, iar pe cazul dat a fost întocmit proces-verbal cu privire la contravenţie, fapta fiind calificată conform art.287 al.10 CC al RM, ceea ce înseamnă aplicarea unei amenzi de 1500 lei cu s-au fără confiscarea mărfii.

sursa: customs.gov.md

You may also like

Comments are closed.

By