ULTIMA ORĂ : CC a decis: limba oficială a ţării este LIMBA ROMÂNĂ

Const

Cu câteva clipe în urmă, după sesizările depuse de deputatul Ana Guţu şi deputaţii Partidului Liberal, Curtea Constituţională a decis că limba oficială a ţării este limba română.

Potrivit Deciziei de astăzi a Curţii, declaraţia de Independenţă este parte componentă şi integrantă a Constituţiei şi prevalează asupra Articolului 13 al Constituţiei. Astfel, corect şi constituţional Limba Română este limba oficială a Republicii Moldova, aşa cum este scris în Declaraţia de Independenţă.

 

 

Ana Guţu: Aş vrea să-mi exprim completa concordanţă cu decizia Curţii. Astăzi s-a recunoscut faptul că denumirea corectă este Limba Romnînă. Începând cu ziua de astăzi putem da start utilizării corecte a denumirii Limbii Române.

Valeriu Munteanu: Este o decizie istorică care nu poate fi anulată şi nu poate fi ignorată. Parlamentul este obligat să respecte Constituţia, pentru că un Parlament care nu respectă deciziile Curţii este pasibil de dizolvare. În termen util, jumătate de an, această neconcordanţă între prevederile Constituţiei şi Declaraţia de independenţă trebuie să dispară. E o victorie mare.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By