20 C
Chișinău
Thursday, April 22, 2021

Spikerul Parlamentului, Igor Corman îşi sărbătoreşte, astăzi, ziua de naştere

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman împlineşte, astăzi, 44 de ani. Igor Corman s-a născut la 17 decembrie 1969 în satul Ciulucani, raionul Telenești. Corman a devenit membru al Parlamentului RM încă din 2009 în calitate de deputat din partea PDM, în funcţia de președinte al Legislativului a fost ales în 30 mai 2013.

Igor Corman a absolvit Facultatea de Istorie a Universității de Stat din Chișinău și apoi Facultatea de Istorie a Universității „Al.I.Cuza” din Iași, România. În anii 1992-1994 a efectuat studii de doctorat la Universitatea „Al.I.Cuza” din Iași, România, iar ulterior, în anii 1994-1995, studii de post-doctorat la Universitatea „Ludwig Maximilian” din München, Germania.

În anul 1996 Igor Corman a obținut titlul științific de Doctor în istorie. În anul 1997 Igor Corman și-a continuat perfecționarea profesională la Colegiul „George Marshall” din Garmisch-Partenkirchen, Germania, iar în anul 2002 a audiat Cursurile privind operațiuni de menținere a păcii la New Port din SUA.

După absolvirea instituțiilor de învățămînt, din anul 1995 Igor Corman a activat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe a Moldovei. Astfel, între anii 1995-1997 lucrează în funcții de secretar III, secretar II și secretar I în Direcția Analiză Politică și Planificare a Ministerului.

În perioada anilor 1997-2001 a exercitat funcții de secretar III, secretar II, secretar I – responsabil de relațiile politice și Însărcinat cu afaceri a.i. în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Germania. În perioada 2001-2003 a activat în funcția de Director al Direcției Generale Europa și America de Nord la Ministerul Afacerilor Externe.

În perioada 2004-2009 Igor Corman continuă cariera diplomatică în calitate de Ambasador al Republicii Moldova în Germania, prin cumul în Regatul Danemarcei.

Din 29 iulie 2009 Igor Corman este deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Democrat din Moldova și exercită funcția de Președinte al Comisiei politică externă și integrare europeană.

În anul 2006 Igor Corman a fost decorat cu Medalia „Meritul Civic” de către Președintele Republicii Moldova, iar în anul 2009 – cu Ordinul „Marea Cruce de Merit” de către Președintele Republicii Federale Germania.

Pe lângă limbile română și rusă, Igor Corman vorbește fluent germana și engleza. Este căsătorit și are doi copii.

În acest an, Igor Corman îşi sărbătoreşte ziua de naştere în Georgia, unde se desfăşoară Sesiunea Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră.

ECHIPA MOLDOVA24.INFO ÎI UREAZĂ LA MULŢI ANI!!!

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img