Snegur şi Timofti la aceeaşi masă

7G9C8284

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a participat, astăzi, 10 decembrie a.c., la lansarea cărții „Labirintul destinului” (6 volume), semnată de primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur.

În discursul său, Nicolae Timofti a salutat apariția editorială, remarcând importanța memoriilor primului președinte al Republicii Moldova pentru generațiile viitoare. „Mircea Snegur, în calitate de șef al statului, a avut de înfruntat provocările unei epoci de ruptură, de tranziție de la o societate totalitară la una democratică. Eforturile Domniei sale în vederea edificării unui stat de drept, prin reformarea sistemului electoral și celui judecătoresc, au plasat Republica Moldova în fruntea statelor din spațiul post-sovietic la capitol respectării libertăților civice. Acest lucru ne-a permis să pășim cu încredere pe calea integrării europene”, a declarat Nicolae Timofti.

Șeful statului a vorbit și despre calitățile umane remarcabile ale lui Mircea Snegur, prin care fostul președinte a reușit să cucerească simpatia și admirația concetățenilor.

La evenimentul, care a avut loc în Sala Azurie a Academiei de Științe a Republicii Moldova, au participat autorul lucrării, președintele Parlamentului, Igor Corman, președintele Academiei de Științe, Gheorghe Duca, parlamentari, foști demnitari, reprezentanți ai corpului diplomatic, savanți și oameni de cultură.

Sursa: Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova

 

You may also like

Comments are closed.

By