Reşetnicov // Băsescu s-a scăpat cu vorba, a deschis un secret de stat cînd a declarat despre Unirea RM cu România

Basescu-Timofti-imbratisati-Chisinau

Deputatul PCRM, Artur Reşetnicov condamnă reacţia indiferentă a şefului statului, Nicolae Timofti în ce priveşte declaraţia de Unire a RM cu România pe care a făcut-o Traian Băsescu acum câteva zile. Comunistul consideră că este o crimă atunci când preşedintele nu-şi apără poporul. Dar, afirmă Reşetnicov, mai întâi autorităţile române trebuie să vină cu explicaţii în acest sens.

„Ce înseamnă asta? Noi dezmembrăm RM, repetăm ce a fost în 1989 şi 1992. Gata punem cruce pe acest pământ şi începem război. Domnul Timofti în loc să ceară explicaţii pentru că a depus jurământul să respecte Constituţia, să menţină teritoriul RM, în loc să ceară explicaţii, d-lui se cuprinde şi intră în hora Unirii cu domnul Băsescu. E inadmisibil când un preşedinte de ţară nu apără teritoriul, este o trădare de Patrie şi de propriul popor”, a declarat Reşetnicov, aseară, la PRO TV.

Potrivit lui Reşetnicov, Băsescu vede integrarea ţării noastre la UE  ca o anexă a RM la România. În plus, comunistul afirmă că preşedintele României, de fapt, s-a scăpat cu vorba şi a deschis un secret de stat când a declarat despre întregirea României prin Unirea cu R. Moldova. Prezent la aceeaşi emisiune, vicepresedintele Parlamentului, Adrian Candu l-a contrazis pe Reşetnicov, spunându-i că a căzut în extreme şi că manipulează cu declaraţii.

„Declaraţiile lui au fost mai mult ca cetăţean a României şi nu ca preşedinte. A fost o reacţie şi a Bruxelului la declaraţiile lui, au fost reacţii şi ai celorlalţi exponenţi ai puterii din România care sunt de altă părere”, a spus Candu.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By