Regulile de control a bagajelor la vamă RĂMÂN SUSPENDATE

controlul_bagajelor

O decizie în acest sens  a fost luată, astăzi, în cadrul întrevederii pe care a avut-o directorul General al Serviciului Vamal, Tudor Baliţchi cu omologul său român, Claudiu Ardeleanu. Aceştia au convenit ca noile reguli de control minuţios a bagajelor persoanelor fizice să fie amânat pe un termen nedeterminat.

Totodată, conducătorii celor două autorități vamale au convenit să fie create grupuri comune de lucru, pentru a optimiza procedurile de control a bagajelor. De asemenea, s-a convenit să fie suplimentat numărul de colaboratori vamali în perioada sărbătorilor de iarnă pentru a fluidiza la maxim traficul de mărfuri și persoane.

Amintim că Direcţia Generală a Vămilor din România anunţase că începând cu 15 noiembrie 2013, la frontierele externe ale comunităţii europene (Serbia, Ucraina şi Republica Moldova), vor fi impuse măsuri speciale de control a bagajelor. Acestea, însă, au fost suspendate după ce la vamă s-au format cozi interminabile. După două săptămâni, însă, autorităţile române au anunţat că vor relua din nou controlul minuţios începând cu 1 decembrie. Decizia a fost din nou amânată în urma discuțiilor telefonice, care au avut loc la inițiativa lui Tudor Balițchi cu omologul său român, Claudiu Ardeleanu.
Instrucţiunile speciale urmau să fie aplicate următoarelor bunuri introduse de către călători, pe teritoriul României: produse din tutun, băuturi alcoolice, carburant, flori şi plante de ornament, ulei de floarea soarelui, zahăr rafinat, făină, tărâţe, fructe şi legume proaspete. În acest sens, călătorii trebuiau să declare în scris bunurile conţinute în bagajele personale.

 

 

 

 

 

You may also like

Comments are closed.

By