Putin consideră că ideologia comunistă şi principiile ei sunt patetice şi depăşite

putin

Preşedintele Federaţiei Ruse le-a explicat ziariştilor, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că ideologia comunismului nu a fost altceva decât un copy-paste patetic din valorile religiei creştine. Preşedintele rus susţine că cele 12 teze fundamentale ale comunismului reprezintă o copie patetică a pricipiilor religioase şi că este nevoie de un alt model prin care valorile tradiţionale să fie păstrate.

În această manieră, şi într-o declaraţie fără precedent, Vladimir Putin declară comunism ca fiind depăşit şi îl condamnă astfel pentru ineficienţa sa în promovarea şi consrvarea valorilor tradiţionale

„Fără valorile noastre tradiţionale se degradează societatea , trebuie să ne întoarcem la ele” – a adăugat preşedintele . În opinia sa revenirea la valorile tradiţionale va permite societăţii ruse să meargă mai departe .

Potrivit lui Putin cetăţenii ruşi trebuie să fie protejaţi de unele comportamente agresiv ale „anumitor grupuri sociale , care nu trăiesc la fel ca ei, dar doresc să-şi impună punctul lor de vedere „.

Anterior, preşedintele a declarat că valorile tradiţionale sunt din ce în ce mai populare în întreaga lume, şi respingerea unor astfel de opinii, în opinia sa , este nedemocratică.

Aşadar, partide, precum PCRM în Republica Moldova, nu mai sunt văzute ca eficiente, ci mai degrabă depăşite şi incapabile să susţină trendul actual în ţările civilizate, respectiv întoarcerea la valorile tradiţionale.

Codul moral al Builder comunismului criticat de Vladimir Putin conţine un set de 12 principii care au intrat în textul Programului al treilea al PCUS adoptat în 1961 .

În urmă cu câţiva ani mai mulţi istorici şi cercetători europeni ajungeau la concluzia că comunismul şi nazismul au fost forme de copy-paste ambele preamărind ideea creării supra omului prin decimarea unei clase (cazul comunismului), sau prin decimarea câtorva rase (cazul nazismului).

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By