Primăria capitalei caută antreprenor pentru reconstrucţia bd. Ştefan cel Mare

primaria

Primarul capitalei a anunţat că începând de astăzi se caută antreprenor care se va ocupa de reparaţia capitală a 3 străzi: bd. Ștefan cel Mare, bd. Negruzzi și str. Vasile Alecsandri. Potrivit primarului, proiectul se anunţă a fi unul de anvergură.

“Proiect care va duce la îmbunătăţirea calităţii infrastructurii rutiere, reabilitarea reţelelor subterane de apeduct, încălzire centralizată. De asemenea, vor fi reabilitate integral trotuarele, va fi modernizat iluminatul public, vor fi create locuri de parcare şi va fi reînnoit mobilierul stradal. Altfel spus, bd. Ştefan cel Mare va corspunde sută la sută standardelor europene”, a spus Chirtoacă într-o conferinţă de presă.

Totodată, edilul capitalei a declarat că antreprenorul va fi selectat riguros, menţionând că în Moldova nu există deocamdată o întreprindere care ar corespunde condiţiilor înaintate.

” Cei care vor depune actele trebuie să aibă o cifră de afaceri medie anuală de cel puțin 15 milioane de euro în ultimii 3 ani, trebuie să dispună de surse proprii sau linii de credit în bănci de minim 1,5 milioane de euro şi cel mai important ofertantul trebuie să demonstreze că au experiență, în calitate de prim-contractor, de executare a cel puțin 3 proiecte similare, în ultimii cinci ani, experienţă în renovarea drumurilor urbane”, a menţionat primarul.

Licitaţia va dura până pe 12 februarie 2014, lucrările urmând să înceapă în martie 2014 şi vor fi finalizate în 2015. De asemenea, vor fi renovate încă trei străzi – 31 august, Tighina și Alexandru cel Bun pentru care va fi organizată o licitație separată. În acest sens, primăria a semnat un contract de împrumut de 22 mln euro de la BERD și BEI, oferit pe un termen de 10 ani.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By