12 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Peste 400 de angajaţi MAI donează sânge în cadrul campaniei “Donează sînge – dăruieşte o picătură de viaţă”

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ieri 23 decembrie 2013, un grup numeros de poliţişti şi angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, au donat sînge în cadrul Campaniei cu genericul „Donează sînge – dăruieşte o picătură de viaţă “, organizată de Serviciul medical al MAI în comun cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sîngelui. Este pentru  prima oară cînd MAI organizează o astfel de acțiune.

pol2Donatori începători sau obişnuiţi cu acele de la Centrul de Transfuzie a Sîngelui, poliţiştii au venit la Spitalul Militar al Ministerului Afacerilor Interne pentru a dona sînge,  în speranţa că gestul lor umanitar va salva vieţi aflate în pericol.

Aproximativ 400 de poliţişti au donat și urmează să doneze sînge pe parcursul lunii decembrie. Toţi ceilalţi vor merge la Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui, pînă la finalizarea listei de voluntari.

Mesajul evenimentului este de a îndemna cetăţenii, să doneze voluntar sînge, contribuind astfel, la dăruirea de viaţă printr-un act de înalt spirit civic. Promovarea continuă a donării voluntare de sînge este apreciată în politica de sănătate mondială drept condiţia de bază pentru securitatea transfuzională.

pol3

Prezent la eveniment, ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean a spus că ”Sîngele donat astăzi și cel de mîine poate salva viața unui om. Vă multumesc din inimă tuturor donatorilor și sperăm ca acest exemplu să fie urmat și de alții”.

”Campania lansată are un scop nobil de a ajuta societatea în momnente nefericite și vă multumesc pentru că ați contribuit direct la formarea unei legături directe cu societatea contribuind prin donarea de sînge” a specificat Anatolie Bulgac, șeful Direcției Medicale a MAI.

La rîndul său, Șeful Inspectoratului General al Poliției, Ion Bodrug a specificat că ” Poliția s-a implicat de-a lungul timpului în toate nevoile poporului, indiferent care au fost acestea. Este un lucru frumos să poți salva viața cuiva. Cred că a dona sînge trebuie să vină din suflet, de la inimă la inimă. Este un gest care trebuie să demonstreze și sentimentul de solidaritate și de ajutor reciproc de care avem nevoie tot timpul”.

Dacă sângele înseamnă viaţă, donarea înseamnă speranţă!

Sursa: mai.gov.md

moldova24.info

 

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img