Munteanu—viitorul președinte al Partidului Liberal?

Valeriu-Munteanu

Urmăresc de mai mulți ani prestanța neobositului deputat Valeriu Munteanu, care a dat (benevol!) Primăria unui sat mare, aproape de Chișinău, pe o funcție banalizată de deputat. A abandonat un post cu ștampilă, cont, mașină, sediu, subalterni și celelalte favoruri pentru un post de solist în Corala neliberalului Ghimpu???

La moment isprava primarului Munteanu părea o gafă negîndită a unui om. Părea o undă din ale tinereții valuri…,eminescienește vorbind. Dar aparențele care înșelau s-au spulberat imediat la primele inițiative legislative ale noului legislator. Cu excepția Legii castrării pedofililor, pe care, creștinește, n-o pot aplauda, celelalte inițiative muntenești sunt prin excelență demne de remarcat. Și de alegători, și de colegii săi MUȚI din PL, dar și de Ana Huțu-Huța, care, Hoțomană fiind și trădătoare de meserie din buzunarul lui Lucinski-Filat, vrea să-și adjudece merite ce nu-i aparțin.

Dama de companie a tuturor surugiilor politici cu Galbeni, aflînd că deputatul Munteanu a prezentat o nouă sesizare în Ograda Constituțională, în doar 5 minute lasă și ea o mostră de proastă faimă, prin care solicită înaltei instanțe să se pronunțe referitor la cele 2 limbi de stat: română și moldovenească, ce sunt în viziunea ei de vizuină: I-DEN-TI-CE! Adică limba română–limbă a Uniunii Europene e identică, după Ana Huțu-Huța, cu o limbă inexistentă, cea moldovenească??? Adică ea recunoaște c-ar fi chiar autoarea Legii cu privire la funcționarea limbilor pe teritoriul RSSM din 1989?

Curat murdar, în stil liberal reformator, așa precum confirmă și ultimul secretar de partid comunist al Uniunii Scriitorilor din Republica Sovietică Socialistă Moldovenească, tovarășul Gadîrcă Ivan Dmitrievici. Curat murdar de tot, concluzionăm și noi, așteptînd cu nerăbdare ordinarul Congres al Partidului Liberal din luna mai 2014. Congres, la care va fi ales și președintele acestei formațiuni ce-a reușit din 2009 pînă la 2013 să fie și la guvernare, și la pierzare. Pierzare care poate continua la nesfîrșit cu Ghimpu și Chirtoacă în fruntea PL-ului. Care (panto)mimează Unirea și Idealurile Naționale ale românilor numai atunci cînd le convine lor. Pierzare ce poate fi stopată doar prin alegerea luptătorului român Valeriu Munteanu în fruntea Pl-ului. Părerea personală a mea!

Traian Vasilcău

You may also like

Comments are closed.

By