Miliţia transnistreană a descins la Liceul „Lucian Blaga” din Tiraspol

liceu

Miliţienii transnistreni, dar şi persoane îmbrăcate în civil au descins la liceul cu „Lucian Blaga” din Tiraspol. Cei doi directori ai instituţiei, Ion Iovcev şi Raisa Pădurean, au fost interogaţi şi ameninţaţi cu închisoarea. Potrivit Asociaţiei Promo-LE, administraţia instituţiei a solicitat ajutor din partea jurnaliştilor şi a Misiunii OSCE.

„La Tiraspol în Liceul „Lucian Blaga” au năvălit persoane necunoscute, au filmat în interior și au creat panică printre elevi și profesori! OSCE Mission to Moldova, dragi jurnaliști, administrația liceului solicită ajutorul dumneavoastră!”, se spune într-un anunț postat pe rețelele de socializare de către reprezentanții Promo-LEX.

Şi directorul-adjunct a liceului, Raisa Padurean, a scris un mesaj pe facebook: „Ajutor, care sunt pe fir, în liceu au pătruns persoane în civil şi miliţieni. Mă arestează pentru că nu mă supun lor. Directorul e interogat”.

Potrivit directorului, miliţienii au descins în urma unei scrisori în care o angajată a instituţiei s-a plâns serviciul secret al regiunii că nu li se achită salariul la timp. De asemenea, Raisa Padureanu afirmă că toate acuzațiile din scrisoare sunt minciuni.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By