23.3 C
Chișinău
Thursday, July 29, 2021

LEANCĂ LA UN SUC

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Prim-ministrul Iurie Leancă a vizitat astăzi secțiile de producere și ambalare a întreprinderii Orhei-Vit unde a văzut cum decurge procesul de lucru şi în ce condiţii muncesc angajații. Referindu-se la situaţia de la întreprindere, premierul a menţionat că s-a convins la faţa locului că aici există tehnologii, oameni profesionişti şi perspective.

Totodată, Iurie Leancă a îndemnat conducerea întrerpinderii să inițieze proiecte pentru a accesa investiții europene, asta după ce premierul a vizitat secția de depozitare care necesită investiții.

Premierul a discutat cu administraţia fabricii despre protecţia şi promovarea producătorului autohton, facilitarea accesului agenţilor economici la credite, necesitatea subvenţionării activităţii întreprinderilor de prelucrare. Iurie Leancă a menţionat că protecţia producătorului autohton este o prioritate pentru Guvern şi a spus că Executivul este dispus să examineze propunerile ce vin de la agenţii economici în acest sens.

La moment, produsele Orhei-Vit sunt exportate în peste 25 de țări, cifra de afaceri a companiei în 2012 depăşind suma de 265 de milioane de lei.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img