Leancă încurajează polonezii să investească în Republica Moldova

leanca

Prim-ministrul Iurie LEANCĂ a avut o întrevedere cu voievodul regiunii Lodz al Republicii Polone, Jolanta CHELMINSKA.

Părțile au discutat despre cooperarea bilaterală, care se extinde în cele mai diverse domenii, şi despre realizarea procesului de integrare a ţării noastre în UE.

Conducătorul voievodatului Lodz a propus lansarea unor proiecte concrete de cooperare, referindu-se, în primul rând, la transferul de experiență între reprezentanții mediului de afaceri.

„Ieri am avut o întâlnire cu femeile de afaceri din Republica Moldova. O astfel de Asociație avem și în Polonia, le-am propus să coopereze, invitația a fost acceptată. De asemenea, voi încerca să găsesc oameni de afaceri care să investească în Republica Moldova”, a menționat Jolanta CHELMINSKA.

Voievodul regiunii Lodz a menționat că țara sa este disponibilă să împărtășească experiența de pre-aderare a Poloniei:„Vă putem ajuta cu experiența regiunilor poloneze în procesul gestionării fondurilor europene de pre-aderare și implementării proiectelor europene”.

Iurie LEANCĂ a mulțumit pentru sprijinul oferit de statul polonez.

„Domeniile pe care le-ați menționat sunt foarte importante. Mă bucur că la Chișinău va veni o delegație a oamenilor de afaceri. De asemenea, sunt încântat că ați reușit în aceste zile să discutați despre proiecte culturale, economice. Sprijinul vostru pe noi ne mobilizează”, a precizat șeful Executivului de la Chișinău.

Premierul și-a exprimat recunoștința pentru susținerea în parcursul nostru european.

În context, Jolanta CHELMINSKA a spus că Polonia oferă o importantă asistenţă tehnică Republicii Moldova, în sectoare-cheie precum educaţia, cultura, sănătate. Una dintre realizări a fost renovarea saloanelor secției reanimare și terapie intensivă pediatrică de la Centrul Mamei și Copilului.

La final, Prim-ministrul şi voievodul regiunii Lodz al Republicii Polone au vorbit despre organizarea unui Forum al oamenilor de afaceri, în cadrul vizitei la Chișinău, a Premierului polonez, Donald TUSK, în primăvara anului viitor.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By