LEANCĂ a vizitat un centru multifuncţional din raionul Nisporeni

unnamed

Centrul multifuncţional „Nicolae Semigrad” din satul Şişcani este destinat în special copiilor și este dotat cu o sală de calculatoare, cantină și cabinetstomatologic.

Premierul Iurie LEANCĂ a menționat că acest centru reprezinta un element de europenitate, dispunând de echipament nou, modern și condiții foarte bune.

În instituție activează zece specialiști care prestează servicii de chinetoterapie, asistenţă psihologică și organizează seminare de instruire, cum ar fi, de exemplu, şcoala viitorilor părinţi.

Costul Centrului multifuncțional se ridică la 4,5 mil. de lei, bani alocați din Fondul de Investiții, cu contribuția Consiliului raional, local și Guvernului Republicii Moldova.

Premierul Iurie LEANCĂ a efectuat astăzi o vizită și în satul Mărinici, raionul Nisporeni. Șeful Executivului a trecut pe la grădinița care se află în plin proces de renovare. Instituția are o capacitate de 90 de locuri.

Șeful Cabinetului de miniștri a declarat ca statul va identifica solutii si mijloacele financiare necesare pentru reparația grădiniței, dar și pentru alte instituții preșcolare din țară. „În Republica Moldova sunt alte 120 de gradinițe care urmeaza să fie reparate. Trebuie sa identificăm soluții pentru a oferi copiilor și părinților confortul de care au nevoie ca să nu plece din țară”, a spus Iurie LEANCĂ.

Potrivit calculelor efectuate de autoritățile locale, pentru finalizarea lucrărilor de renovare a grădiniței de la Mărinici ar fi nevoie de 13 milioane de lei.

De asemenea, Seful Guvernului a discutat cu sătenii pentru a afla care sunt problemele acestora și a identifica soluții, astfel încât oamenii să aibă condiții de viață mai bune.

Tot astăzi, Premierul a vizitat spitalul raional din Nisporeni, care a fost dotat cu un aparat de ultrasonografie, fibrogastroduodenal si un aparat digital. Suma de peste 2 milioane de lei a fost alocată din Fondul de dezvoltare și modernizare al CNAM.

În contexul salarizării medicilor, Premierul a spus că Guvernul planifică să majoreze retribuțiile acestora în 2014, astfel încât medicii să aiba lefuri competitive și condiții de muncă la standarde europene.

You may also like

Comments are closed.

By