Iurie LEANCĂ „l-a cumpărat” pe John KERRY cu o cutie cu vinuri de colecție și un divin

jon karry

Șeful Guvernului și Secretarul de Stat american au vizitat beciurile în care sunt expuse vinurile de colecție. John KERRY a rămas impresionat de colecția atât de mare și de calitatea vinurilor. Oficialul american a menționat în special vinurile roșii și a încurajat vinificatorii moldoveni să își promoveze în continuare produsele pentru a cuceri noi piețe. În acest context, John KERRY a promis că Statele Unite vor sprijini Republica Moldova.

După ce a văzut vinurile de la Cricova, șeful diplomației de la Washington a declarat că și vinificatorii americani ar avea ce învăța de la producătorii de vinuri din Moldova.

În final, John KERRY a primit un cadou de la Prim-ministrul Iurie LEANCĂ – o cutie din lemn de stejar, făcută în stil național, cu patru sticle ce reprezintă gama de bază a vinurilor și divinurilor moldovenești: două sticle cu vin roșu și de colecție, o sticlă cu spumant și una cu divin, ce are vârsta de peste o jumătate de secol.

Totodată, oficialul american a primit în dar o cază cu peste 500 de sticle cu vinuri roșii de calitate, care se vor păstra la Cricova. John KERRY a primit un cadou și de la ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile BUMACOV  – o sticlă de trei litri cu cel mai bogat vin, produs în anul 2007.

În final, Secretarul de Stat a spus că atunci când va avea mai mult timp liber, va face tot posibilul ca să revină în țara noastră. John KERRY a lăsat un mesaj în cartea de oaspeți în care a numit vinăria de la Cricova drept o comoară ascunsă. Oficialul american a spus că a găsit aici o colecție remarcabilă de vinuri  și este un privilegiu să vizitezi un asemenea loc.

jon karry john k john

sursa: gov.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By