INCENDIU LA IALOVENI // Un bărbat de 74 de ani A ARS în propria casă

646x404

foto simbol

Tragedia a avut loc pe 1 decembrie, în jurul orei 15.00. Un bărbat de 74 de ani din satul Bardar, raionul Ialoveni a murit în urma incendiului care a izbucnit în propria casă. Focul a fost stins de locuitorii din sat care au găsit corpul carbonizat al stăpînului.

Se presupune că locuinţa a luat foc din cauza încălcării regulilor antiincendiare la exploatarea sobei. Circumstanţele şi cauza exactă urmează să fie stabilite.

Un alt caz, care ar fi putut fi fatal pentru o femeie de 47 ani, s-a întîmplat în localitatea Mînzăteşti, Ungheni. A aprins focul în sobă cu lichid inflamabil şi din imprudenţă şi-a incendiat hainele. În consecinţă, s-a ales cu arsuri de gradul I şi II pe 50 % din suprafaţa corpului şi a fost internată în spitalul clinic raional.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează repetat despre importanţa respectării regulilor antiincendiare. Este interzisă amplasarea, lîngă sobele supraîncălzite, a mobilierului şi altor lucruri care se pot aprinde uşor. Focul în sobe este necesar a fi stins pe timp de noapte şi atunci cînd nu mai poate fi monitorizat. Atenţie maximă şi la aprinderea acestuia, nu este indicat să fie folosite lichidele inflamabile, întrucît prezintă un real pericol. Pompierii continuă Campania de prevenire a cazurilor de incendii în perioada rece, pentru a preveni toţi cetăţenii despre pericolul focului.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By