HAOS ÎN UCRAINA // Toate străzile din Kiev blocate de oameni

kievvv

Aproape un milion de oameni au ieşit pe străzile Kievului. Protestatarii cer demisia Guvernului, organizarea de alegeri Prezidențiale anticipate, precum şi demisia lui Viktor Ianukovici după ce oficialul a refuzat să semneze Acordul de Asociere cu UE.

prot

În faţa clădirii Administraţiei Prezidenţiale a Ucrainei din Kiev au avut loc ciocniri între demonstranţi şi poliţie. Forţele de ordine au lansat grenade fumigene şi au folosit gaze lacrimogene. Luptele s-au oprit la iniţiativa protestatarilor care au format un lanţ uman în faţa poliţiştilor, anunţă mass media ucraineană, citată de Radio Vocea Rusiei.

 

981012572
Simpatizanţii integrării Ucrainei în UE au luat cu asalt clădirea Primăriei oraşului Kiev.

primaria kiev

Mai mult, protestatarii pro-europeni au asediat Casa Sindicatelor. Liderii opoziţiei i-au rugat pe locuitorii Kievului să vină cu alimente şi haine calde, iar protestarilor le-au cerut să se supună ordinelor comandanţilor de campanie.

ukr-prot-eu4_2_5419_7960

În timpul confruntărilor de la Kiev au fost răniţi o sută de polițiști, relatează postul RBK cu referire la un comunicat de presă al Ministerului de Interne al Ucrainei. În acelaşi timp, mai mulţi protestatari au fost reţinuţi de forţele de ordine.

lant

Opoziţia ucraineană a anunţat despre declanşarea unei greve la nivel naţional şi au cerut partenerilor occidentali să impună sancţiuni împotriva preşedintelui Ianukovici.

klik
În acelaşi timp, preşedintele Ucrainei, Victor Ianukovici, a convocat o şedinţă de urgenţă în apropiere de Kiev. La şedinţă au fost chemaţi ministrul de Interne şi primarul Kievului. Aceştia au discutat despre posibilitatea de a decreta stare de urgenţă începând de mâine. Deocamdată, însă nu a fost luată o decizie finală.

moldova24.info

 

You may also like

Comments are closed.

By