Fostul primar din Briceni riscă să ajungă la puşcărie

catuse1

Fostul primar al satului Balasineşti, Briceni, riscă să fie condamnat pentru fals în acte publice şi abuz de serviciu, anunţă Procuratura Generală.

Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie îl învinuieşte că, în perioada anilor 2006 – 2011, primarul, folosindu-se de situaţia de serviciu, a redus din dimensiunile cotelor de teren a 6 proprietari, introducându-le în proprietate terenuri infertile, prejuduciind interesele acestora în proporţii considerabile. Ulterior, agentul economic condus de soţia primarului a obţinut dreptul de arendă asupra teritoriilor nou – formate. Mai mult ca atât, arendaşul a achitat o plată anuală în mărime de 2140 lei, deşi, conform prevederilor legii acesta trebuia să achite 4 266 lei, cauzând astfel primăriei un prejudiciu material în sumă de 12 800 lei.

Fostul primar mai este învinuit că, deşi a beneficiat de un lot de pământ, acesta şi-a mai atribuit un teren agricol, astfel cauzând un prejudiciu bugetului primăriei în sumă de 6277 lei.

Într-un alt episod, învinuitul este acuzat că, fiind în exerciţiul funcţiei, a încheiat patru contracte fictive prin care rudele sale apropiate urmau să îndeplinească lucrări de reparaţie în Casa de Cultură, deşi acestea nu au îndeplinit lucrările nominalizate. Mai târziu, în baza unor procuri, învinuitul a acţionat primăria în judecată din numele rudelor sale în vederea achitării presupuselor creanţe şi dobânzi de întârziere în sumă totală de peste 111 mii lei.

Ultima acţiune ilegală de care este învinuit fostul primar constă în faptul că, deşi Consiliul local i-a atribuit soţiei sale în folosinţă un teren agricol, acesta a obligat-o pe secretara Consiliului să modifice conţinutul deciziei. În rezultat, femeia a mai intrat în posesia unui teren de 0,4181 ha, cauzând bugetului primăriei un prejudiciu material în sumă de 8 615 lei.

Procurorii au finalizat urmărirea penală pe numele fostului primar şi au expediat cauza penală spre examinare instanţei de judecată.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By