FORMUZAL // Primarii trebuie să execute bugetul şi să nu ţină banii în conturi

formuzal

Conducerea UTA Gagauz-Yeri a solicitat autorităţilor locale din autonomie să execute partea cheltuielilor din buget şi să nu ţină banii în conturi. Potrivit başcanului Mihail Formuzal, în regiune se înregistrează un mare decalaj între cheltuielile planificate şi reale din bugetul de stat, transmite MOLDPRES.

„Partea cheltuielilor din buget trebuie executată şi să fie la maxim apropiată de capitolul venituri. Actualmente, în autonomie se înregistrează un decalaj considerabil în acest sens. Primarii trebuie să execute bugetul şi să nu ţină banii în conturi, altminteri acest fapt va avea un impact negativ asupra situaţiei financiare”, a menţionat Mihail Formuzal.

În următoarele zile, în UTA Gagauz-Yeri va fi convocată o şedinţă cu primarii localităţilor autonomiei, unde va fi abordată problema executării bugetului regiunii pentru anul curent. Reuniunea va fi organizată de Direcţia principală pentru finanţe a UTA Gagauz-Yeri, conform portalului Gagauzinfo.md.

Totodată, o şedinţă similară se va organiza şi cu managerii instituţiilor de învăţămînt. În opinia başcanului, este nevoie de verificat respectarea disciplinei financiare în şcoli şi grădiniţe – achitarea la timp a serviciilor comunale şi a salariilor pedagogilor.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By