FILAT PLĂMĂDEŞTE, DAR MAIA SANDU FACE PLĂCINTE. Ghimpu împotriva politicii lui Filat în domeniul educaţiei

ghimp

Partidul Liberal, în frunte cu Mihai Ghimpu, solicită ministrului educaţiei, Maia Sandu să anuleze ordinul din noiembrie 2013, prin care a fost exclus examenul la istoria românilor pentru absolvenţii gimnaziilor. Potrivit liderului PL, decizia luată nu este altceva decât politica preşedintelui PLDM, Vlad Filat.

„Văzând că nu este posibil să fie exclusă definitiv istoria românilor, s-a căutat variante prin care să fie împiedicaţi copiii să învețe istoria românilor şi au găsit – examenul de capacitate de la absolvirea gimnaziului. O dată ce copiii știu că nu vor avea examene de capacitate la absolvirea gimnaziului, interesul lor față de această disciplină va scădea. Nu poate exista un stat în care cetăţenii să nu-şi cunoască limba şi istoria, nu poate adera un stat la UE, cu limba moldovenească, cu istorie polietnică ş.a.m.d. UE înseamnă familie europeană formată din naţiuni la baza căreia este limba şi istoria”, a declarat Mihai Ghimpu în cadrul unei conferinţe de presă.

În schimb, liberalii au lăudat poziţia fostului ministru al educaţiei, Mihail Şleahtiţchi care susţinea că istoria românilor trebuie neapărat să fie inclusă în învăţământul şcolar.

„Iată ce înseamnă un ministru  care are verticalitate, care-i om de ştiinţă, care ia decizii numai în baza expertizei specialiştilor cum domnul Şleahtiţchi şi poftim alt ministru care spune că e important conţinutul, adică aluatul. Filat plămădeşte şi Maia Sandu face plăcinte”, a adăugat Ghimpu.

La rândul său, Valeriu Munteanu a menţionat că PL nu are nimic cu Maia Sandu şi că este o doamnă foarte simpatică, doar că ar trebui să se ţină de promisiunea făcută că va fi un specialist în management. Totodată, liberalul a mai adăugat că fostul ministru, Şleahtiţchi  a fost demis, la fel, în urma disputelor cu Vlad Filat pe marginea disciplinei Istoria Românilor.

foto: trm.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By