Doi români au încercat să treacă ilegal în Moldova

1

Conform serviciului de presă al Poliţiei de Frontieră doi cetățeni români au fost reținuți în ultimele 12 ore pentru sfidarea legislației frontaliere. Unul din ei pentru uz de fals în acte, iar cel de-al doilea – pentru trecerea ilegală a hotarului din România în Republica Moldova.

Primul caz a a vut loc în seara de 11 decembrie, în punctul de trecere Sculeni. Pe sensul de intrare în ţară s-a prezentat un cetăţean român în vârstă de 42 ani, la volanul unui autoturism de model BMW 320. Bărbatul a prezentat adițional actelor de călătorie și certificatul de înmatriculare eliberat de autorităţile Bulgariei, autenticitatea căruia a trezit suspiciuni polițiștilor de frontieră.

Acţionând în baza analizei de risc, documentul a fost supus unei cercetări minuțioase cu ajutorul tehnicii din dotare, fiind constatată falsificarea totală a certificatului de înmatriculare.

2

Cel de-al doilea caz a fost înregistrat azi dimineaţă, în jurul orei 04:20. Angajații Sectorului poliției de frontieră „Ungheni” au depistat în timpul îndeplinirii misiunii de supraveghere a frontierei de stat un bărbat, care se se deplasa pe podul de cale ferată în interiorul țării. Persoana a fost oprită și escortată la sediul Sectorului pentru determinarea cauzelor de comitere a acțiunilor ilegale.

În rezultatul investigaţiilor a fost stabilit că persoana reținută este cetăţean român, în vârstă de 21 ani. Tânărul a declarat polițiștilor de frontieră că în urma unor neînțelegeri cu părinţii a hotărât să plece de acasă, astfel a ajuns cu trenul Bucureşti-Chişinău până la frontieră, din care a coborât la punctul de control de pe malul românesc, luând decizia de a se deplasa pe jos în Republica Moldova, motivându-și gestul și prin lipsa documentelor de călătorie necesare.

Pentru continuarea investigaţiilor şi elucidarea tuturor circumstanţelor, ambele cazuri au fost transmise ofițerilor Direcţiei urmărire penală a Poliției de Frontieră.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By