DODON // Vom ajunge să ne muşcăm coatele pentru problemele pe care ni le va cauza summit-ul de la Vilnius

dodon conferinta_0

Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană, aflată la guvernare în Moldova, se află într-o stare de euforie. Această stare se aseamănă cu euforia unui comerciant, care a reuşit să păcălească un cumpărător neghiob. De această părere este liderul PSRM, Igor Dodon. Socialistul este convins că cetăţenii nu-şi dau seama despre esenţa Acordului de Asociere parafat la Vilnius şi nici despre consecinţele pe care le poate avea.

„Toţi aceşti ani dînşii au alimentat societatea cu mitul despre integrare europeană, iar summit-ul de la Vilnius le-a permis să facă balada să mai dureze încă un an de zile. Vilniusul în sine nu ne oferă nimic concret, visteria va fi goală, dar vorbele sună frumos. Cetăţenii ţării au perceput summit-ul mai ca o înmînare oficială a permisului de acces în UE. Nu este oare acesta un pas de PR reuşit pentru Guvern, care nu a făcut nimic pentru economia statului şi-şi pune speranţa doar în descreierarea poporului?”, se întreabă Dodon pe blogul său.

Socialistul mai afirrmă că summit-ul de la Vilnius a fost necesar nu doar pentru autorităţile moldoveneşti, ci şi pentru oficialii europeni, cei din urmă avînd nevoie de propriile istorii de succes. De asemenea, Igor Dodon a reiterat că Moldova riscă să suporte prejudicii enorme în calitate de stat. Efectele Vilniusului le vom resimţi şi din perspectiva stabilităţii economice, şi din perspectiva raporturilor cu Rusia, şi din cea a integrităţii teritoriale, a adăugat Dodon.

foto: actualitati.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By