Directorul Spitalului Clinic Republican a fost citat de CNA

Directorul interimar al Spitalului Clinic Republican, Sergiu Popa a fost citat în calitate de bănuit la organul de urmărire penală al CNA. Aceasta după ce în dimineaţa zilei, ofiţerii Centrului au descins în incinta Spitalului unde au făcut percheziţii în biroul de serviciu al şefului interimar al instituţiei. De asemenea, percheziţii au avut loc şi în locuinţa acestuia.

Potrivit CNA, ofiţerii Centrului şi procurorii au ridicat nişte acte care urmează a fi examinate privind legalitatea dării în arendă a unor încăperi din cadrul spitalului unei firme care desfăşoară testări medicale pe pacienţii instituţiei vizate. Totodată se investighează provenienţa şi destinaţia unor sume de bani, transferate de firma în cauză pe contul bancar al şefului interimar al Spitalului Clinic Republican.

Potrivit portalului  Sănătate Info, este vorba despre un contract de arendă pe care Spitalul Clinic Republican l-ar fi încheiat cu firma germană Arensia Exploratory Medicine pentru testarea unor medicamente pe pacienți. Tranzacția ar fi avut loc anul trecut, iar firma ar fi transferat pe contul personal al directorului interimar aproximativ 200 de mii de euro, bani pe care acesta nu i-ar fi declarat. Din această tranzacție, șeful spitalului ar fi reușit să-și cumpere chiar și un Mercedes de ultimă generație.

Operaţiunea s-a desfăşurat în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul coruperii pasive săvârşite  în proporţii deosebit de mari.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By