Din 1 martie 2014 buletinele de identitate vor avea semnatura electronică încorporată

IMG_1663

Proiectul de lege cu privire la semnătura electronică şi documentul electronic a fost aprobat astăzi în ședința Cabinetului de miniștri.

Documentul prevede instituirea a trei tipuri de semnături electronice: simplă, avansată necalificată şi avansată calificată. Semnătura simplă oferă doar posibilitatea de a cifra conţinutul şi de a obţine cifra de comparare. Al doilea tip de semnătură va fi pe un suport necertificat. Cât despre semnătura avansată calificată, aceasta va fi aplicată în buletinul de indentitate electronic.

Semnătura electronică simplă şi cea avansată necalificată vor fi utilizate preponderent în relaţiile dintre agenţii economici, iar semnătura electronică avansată calificată în interacţiunea dintre autorităţile publice şi pentru prestarea serviciilor electronice populaţiei.

Aplicarea semnăturii electronice şi a documentului electronic este o prevedere a Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană. Pentru a intra în vigoare, documentul urmează să fie adoptat de Parlament.

Din 1 martie 2014, în Republica Moldova va fi eliberat buletinul de identitate electronic cu semnătura digitală încorporată.

sursa: gov.md

moldova24.info

 

 

You may also like

Comments are closed.

By