Despre porci

2porci

Mâine, la 23 decembrie se împlineşte exact 1 an de la tragica vânătoare în timpul căreia a fost omorât, din imprudenţă, Sorin Paciu. O vânătoare care a intrat deja în analele istoriei contemporane. O vânătoare care a scos la iveală caractere, oameni, interese. O vânătoare care a bulversat opinia publică şi continuă să o bulverseze până în prezent.

Dar nu despre ziua vânătorii propriu-zise scriu aceste rânduri, ci vreau să vă propun un mic exerciţiu cu porci. Nu mistreţi. Exerciţiul constă în următoarele: eu voi pune câteva întrebări la care veţi răspunde fiecare pentru voi, iar concluzia o puteţi scrie în comentarii, dacă vreţi…

Cine e mai porc, acel care a încercat să ascundă evenimentul sau acel care a aşteptat momentul potrivit ca să-l scoată la iveală şi nu l-a denunţat din prima?

Cine e mai porc, acel care a încercat să „astupe” cumva evenimentul ca să nu sufere partidul, sau acel care l-a folosit cinic pentru a-şi distruge oponentul ?

Cine e mai porc, acel care aduna „compromat” si dosare penale pe altul, sau acel care ştia de dosare şi a utilizat politic vânătoarea ca să compară ulterior ca victimă a dezvăluirilor?

Cine e mai porc, acel care i-a trimis în surghiun (înainte de vânătoare) pe sponsorii celui care a lansat ştirea sau acel care (ca să nu fie bănuit de reavoinţă) l-a folosit pe personajul în cauză, ca să lanseze ştirea ?

Cine e mai porc, acel care în virtutea unor înţelegeri de gaşcă îşi rezolva propriile interese sau cel care a folosit un pretext pentru a sparge gaşca ?

Sursa: VoxPublika

You may also like

Comments are closed.

By