Crin Antonescu // România va susţine RM în vederea integrării cât mai rapide în UE

crinn

Prezent la Chişinău, preşedintele Senatului României, Crin Antonescu, a menţionat în cadrul unui briefing de presă că parafarea Acordului de Asociere la Vilnius este un succes meritat. Totodată, oficialul român a declarat că România va susţine ţara noastră în vederea integrării cât mai rapide în UE, dar şi în vederea implementării agendei europene a Republicii Moldova

“Este un succes meritat şi avem nevoie de un consens politic total pentru a sprijini eforturile de asociere şi integrare a Moldovei în spaţiul European. La nivel de conducerea europeană s-au tras nişte învăţăminte, inclusiv din summitul de la Vilnius, referitor la Ucraina dacă vor ca Europa să se extindă şi să se dezvolte vor acţiona mai rapid”, a spus preşedintele Senatului României.

De asemenea, Crin Antonescu a dat adigurări că România va fi prima ţară din UE care va ridica regimul de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova. Declaraţia fiind făcută în contextul anunţului ministrului Afacerilor Externe, Natalia Gherman precum că moldovenii vor călători fără vize în UE din primul trimestru al anului viitor.

La rândul său, preşedintele Parlamentului, Igor Corman a declarat că Republica Moldova mizează ţi în continuare pe sprijinul României în vederea integrării în UE.

moldova24.info

 

You may also like

Comments are closed.

By