CRĂCIUNUL PE STIL NOU DECLARAT, CU GÂLCEAVĂ, SĂRBĂTOARE OFICIALĂ

parlament

Deputaţii s-au încins în discuţii contradictorii în ce priveşte data la care vor sărbători Crăciunul,  pe stil nou sau vechi. Deputatul liberal, Valeriu Munteanu a cerut ca 25 decembrie să fie declarată zi de odihnă. Ca de obicei, deputaţii PCRM nu au fost de acord cu această propunere spunând că nu vor sărbători cum vor liberalii şi că e imposibil ca Naşterea Mântuitorului să fie marcată de două ori. Potrivit comuniştilor, Crăciunul pe stil Nou este o sărbătoare artificală şi au cerut ca să fie invitat şi mitropolitul pentru a-şi expune punctul de vedere.

„Poate declarăm zi liberă şi de Ramadan? Haideți să consultăm Mitropolia și să nu venim cu interpretări superficiale”, au spus comuniştii.

Comuniştii l-au atacat şi pe deputatul fracţiunii PLDM, Valeriu Ghileţchi după ce acesta a prezentat un proiect de lege la acelaşi subiect. Deputatul fracțiunii PCRM, Alexandr Petkov l-a învinuit că acesta, în calitate de episcop, utilizează tribuna Parlamentului pentru a promova ideea unui cult religios care are doar câteva procente.

„Din 2009 nu mai sunt Episcop al Uniunii Bisericilor Evanghelice Baptiste din Moldova. Este un atac la persoană, sunt cu aceleaşi drepturi de deputat. Apelul meu este, ca şi creştini, să dăm dovadă de îngăduinţă, să aceptăm realitatea. Sunt creştini care sărbătoresc pe 25 decembrie şi sunt creştini care sărbătoresc pe 7 ianuarie. Prin acest proiect oferim cetăţenilor drept să sărbătorească conform voinţei lor”, i-a răspuns Ghileţchi.

După multe discuţii aprinse, proiectul de lege în acest sens a fost adoptat în primă lectură cu voturile a 31 de deputaţi. Astfel, ziua de 25 decembrie, Crăciunul pe stil Nou,  a fost declarată oficial zi de sărbătoare.

moldova24.info

 

 

You may also like

Comments are closed.

By