Consilierul lui Băsescu îl desfiinţează pe Leancă

iulian-chifu

Iulian Chifu, consilierul presedintelui României, Traian Băsescu, îl critică dur pe facebook pe premierul Iurie Leancă. Cu puţin timp în urmă acesta a postat pe reţeaua de socializare următorul mesaj:

„Am avut dreptate cu Iurie Leanca. S-a descalificat ca premier, diplomat si membru al PPE. Cine a mai vazut prim ministru care vine intr-o tara vecina si, pentru 90 mln Ron, isi pune serviciile la dispozitie intr-un razboi intern contra Presedintelui acelui stat. Un stat care a oferit cca 75 la sută din cele 500 milioane euro – ajutor pentru dezvoltare – pe care România i-a plătit în calitate de stat membru UE au ajuns în Republica Moldova în principal în programe de reformă instituţională, programe ce au făcut posibilă atît liberalizarea iminentă a vizelor în spaţiul UE cat şi pregătirea pentru parafarea celor două acorduri de la Vilnius; a acordat cetăţenia româna; a acordat 5500 burse de studii anual pentru licee şi universităţi din România; atunci cand Prutul a inundat şi a distrus sate din Republica Moldova s-au construit case în valoare de 9 milioane euro; o nouă interconectare de 100 kw a sistemului energetic a fost gata pe teritoriu României încă din luna noiembrie; a început de asemenea construcţia gazoductului Iaşi – Ungheni şi lista poate continua. Primul Ministru Leanca, ca si ceilalti oameni politici din Republica Moldova, pot avea orice parere despre luari de pozitie, viziuni politice, actiuni ale politicienilor romani. Nu a contestat nimeni pozitionarile de pana acum. Nici nu le-a comentat, ca asa e normal. Insa acum, premierul Leanca a depasit orice limita si cred ca macar seful sau de partid ar trebui sa reactioneze, pentru a evita discutarea cazului in PPE. Am apreciat si sustin in continuare reformele care se fac pe calea europeana, ele vor fi sustinute in continuare de catre Romania. Si politica fiecaruia va fi apreciata de propriul electorat. Insa actualul atac ridica probleme relevante, mai ales cand vine de la persoane care nu si-au aparat atat de clar pozitiile in privinta situatiei din regiunea separatista Transnistria, de exemplu, sau a presiunilor suportate din partea Rusiei in jurul summitului de la Vilnius. L-ati auzit vreodata pe dl. Leanca solicitand retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova? Aici ar trebui sa fie cu adevarat ferm si implicat, nu in politica de la Bucuresti, in afara oricarei campanii electorale.”

Anterior Iurie Leancă a criticat dur declaraţiile lui Traian Băsescu, care a spus că Unirea R.Moldova cu România trebuie să devină un proiect naţional al României, afimînd că aceste declaraţii crează probleme cruciale pentru Republica Moldova.

Amintim că ieri premierul Iurie Leacă, s-a aflat într-o vizită de lucru la București, unde a avut o întrevedere cu omologul său român Victor Ponta, care a anunţat că Guvernul României a alocat o sumă de 20 de milioane de euro pentru modernizarea instituţiilor preşcolare din Republica Moldova.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By