Comuniştii MINT. Consilierii din Drochia pleacă, totuşi, din PCRM

PCRM1

Consilierii din Drochia  afirmă că sunt ameninţaţi de către Partidul Comuniştilor. Asta după ce aceştia au anunţat, ieri, că părăsesc PCRM-ul şi aderă la Partidul Democrat. De asemenea, aleşii locali au dezminţit declaraţiile parlamentarului Grigore Petrenco care a infirmat plecările din formaţiune. Consilierul raional din Drochia, Iurie Gherega spune că deputatul comunist este un mincinos.

„Este un fals al lui Petrenco. El este un mincinos şi reacţia lui este una generată privind plecarea aleşilor din rândul comuniştilor. Ceilalţi colegi sunt acum ameninţaţi şi nici nu pot răspunde la telefon. Pe noi nu ne aranjează politica partidului PCRM”, a declarat consilierul raional din Drochia, Iurie Gherega pentru PUBLIKA.

Deputatul comunist a declarat anterior că în interiorul partidului nu există disensiuni şi că nu pleacă niciun consilier din teritoriu. Amintim că un grup de patru consilieri raionali de la Drochia a anunţat că părăseşte Partidul Comuniştilor în semn de protest faţă de politica PCRM pe care nu-l interesează decât propriile interese.  Aleşii locali şi-au motivat decizia prin faptul că formaţiunea s-a transformat într-o forţă politică extremistă, care promovează violenţa în societate şi îndeamnă la încălcarea ordinii publice. Totodată, ei spun că în ultima vreme PCRM acționează împotriva interesului naţional şi parcursului european al Republicii Moldova. Săptămâna aceasta şi câţiva consilieri raionali din Şoldăneşti, aleşi pe listele PCRM, au părăsit formaţiunea, alăturându-se Partidului Democrat.

„În Şoldăneşti mulţi colegi de-ai noştri au părăsit partidul încă în 2009-2010 şi au aderat la alte partide deoarece era greu să facem faţă lucrului politic. Azi am rămas puţini membri ai PCRM ca să putem face faţă cerinţelor care ni le pune partidul”, a declarat consilierul raional din Şoldăneşti, Nicolae Dorogan pentru Impuls TV.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By