Chiril Lucinschi regretă apariția unor astfel de „filme”

1478989_10201153436460355_1361863163_n

În urma învinuirilor aduse postului de televiziune TV7, care a retransmis un film manipulator, Chiril Lucinschi, proprietarul postului de televiziune TV7, a postat un mesaj pe o reţea de socializare următorul text:

„Filmul difuzat de postul TV7 este o producție a HTB – ului și nu a postului TV7. Doar autorii materialului poartă răspundere pentru conținutul acestuia, implicit postul TV HTB. Înțeleg motivația politică a unor persoane și instituții mass-media de a menționa numele meu în astfel de situații. Nu înțeleg doar refuzul acestora de a vedea și adevărul. Personal nu mă implic în politica editorială a postului TV7, astfel, pentru comentarii, toți cei interesați se pot adresa la administrația postului TV. Însă, vreau să menționez că emisiunile locale produse de TV7, promovează deplin interesele naționale ale Republicii Moldova și reprezintă o platformă recunoscută pentru libertatea de exprimare de care are nevoie o societate democratică. Este necesar să facem aceste distincții.
Eu personal, regret apariția unor astfel de „filme” care nu aduc beneficii relațiilor bilaterale dintre două state. Or, asemenea „producții mediatice” generează doar ostilitate.
Stimați prieteni, este o provocare evidentă și cred că e cazul să reacționăm calm, corect cu demnitate. Cu certitudine, cetățenii Republicii Moldova nu mai pot fi manipulați.”

Amintim că duminică seara, 22 decembrie, postul rus de televitiune NTV a difuzat, prin intermediul TV7 din Republica Moldova, un film manipulator depre viaţa din Transnistria, pe care o prezintă ca un stat independent.

Astăzi serviciul comunicare și relații cu publicul al Consiliului Coordonator al Audiovizualului a anunţat că CCA s-a autosesizat referitor la programul „Приднестровье: русский форпост” („Transnistria: avanpost rusesc”), difuzat de postul de televiziune TV 7 şi raportul cu privire la monitorizarea detaliată va fi prezentat și examinat în cadrul ședinței publice a CCA din data de 26 decembrie 2013.

moldova24.info

 

You may also like

Comments are closed.

By