12 C
Chișinău
Sunday, April 18, 2021

Cea mai mare captură din RM // Pastile ecstasy de peste 9 mln lei descoperite de Poliţia de Frontieră

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații cu suportul operativ al Departamentului Poliției de Frontieră și Procuraturii Generale, au reţinut un lot impunător de pastile ecstasy, în valoare de 9, 8 milioane de lei, fiind cea mai mare captură din Republica Moldova. Cele 56 mii de pastile de esctasy au fost aduse din Olanda și introduse ilegal în Republica Moldova, informează serviciul de presă al Poliţiei de Frontieră.

Filajul a avut loc timp de 7 luni, iar pe 28 noiembrie curent, polițiștii au stopat pe traseul Rîșcani-Bălți două automobile de model ”Mercedes-Vito” și ”Citroen-Berlingo”. În urma verificării mijloacelor de transport au fost depistate 8 pachete de praf de spălat, în interiorul cărora erau camuflate pastile ecstasy. Drogurile erau transportate de doi cetățeni, în vîrstă de 37 și 38 de ani, ambii originari din orașul Soroca, unul dintre ei fiind anterior judecat pentru furt și huliganism.

Interogaţi, bărbații au comunicat că au fost în orașul Amsterdam, Olanda, şi au primit pachetele cu praf în care erau ascunse pastilele de ecstasy şi trebuiau să le transporte în orașul Soroca. Suspecții fac parte dintr-o grupare care se ocupă cu traficul internațional de substanțe narcotice și psihotrope în proporţii deosebit de mari pe ruta Olanda-Republica Moldova-Federația Rusă. Conform datelor deținute de poliție, membrii grupării întroduceau pastilele în RM, apoi le depozitau la diferiţi membri ai grupării criminale din orașul Soroca, iar prin alţi curieri le transportau în Federaţia Rusă pentru realizare.

La moment, bărbații se află în arestul poliției. Cazul este în continuare cercetat pentru stabilirea persoanelor implicate şi a schemei de întroducere ilegală a pastilelor. Pe faptul dat a fost inițiată o cauză penală în baza art. 217/1 al. 4 și art. 248 al.5 Cod Penal al RM. Conform legislației, persoanele culpabile de ”Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare”și ”Contrabandă”, riscă închisoare de pînă la 15 ani.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img