15 C
Chișinău
Saturday, May 8, 2021

BĂSESCU ESTE O RĂŢUŞCĂ ŞCHIOAPĂ, susţine Dodon

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Potrivit lui Igor Dodon, preşedintele României este o «răţuşcă şchioapă» în politica românească. Afirmaţia a fost făcută pe pagina sa personală în contextul declaraţiei “extrem de scandaloase” a lui Traian Băsescu în ce priveşte unirea RM cu România. Socialistul este de părerea că declaraţiile acestuia despre unionism sînt doar nişte manifestări ale unionismului.

“La ce bun Preşedintele român ar compromite Chişinăul în relaţiile acestuia şi cu Moscova, şi cu Tiraspolul? Este un banc, în care se spune că «uneori banana este pur şi simplu o banană». Acelaşi lucru se poate spune şi despre Băsescu. Cred că domnia sa este deja preocupat nu atît de situaţia în care pune autorităţile moldoveneşti, cît de propria situaţie. Dînsul este o «răţuşcă şchioapă» în politica românească, fiind tot mai puţin cotat la Bucureşti şi la nivel internaţional. Din această cauză, la finalul mandatului său, a decis să se manifeste în calitate de «preşedinte-unionist», pentru a rămîne astfel în memoria tuturor, pentru a avea o astfel de imagine în istorie”, a declarat Dodon.

Liderul PSRM a mai adăugat în postarea sa că anexarea Moldovei de către România este exclusă, la fel ca şi integrarea europeană. Potrivit lui, acestea sînt nişte proiecte ale trecutului, iar perspectivele de viitor sînt într-o legătură strînsă cu proiectele euro-asiatice, implementate în spaţiul CSI.

“Să-i fie ţărîna politică uşoară. Aberaţiile sale unioniste au încetat a mai impresiona, totuşi ar trebui să ne amintească despre intenţiile imperialiste adevărate ale României. Băsescu – la Bucureşti, Ghimpu – la Chişinău: ambii sînt nişte exploatatori depăşiţi ai ideilor unioniste, timpul lor practic a trecut, deci trebuie să avem o atitudine cuvenită faţă de declaraţiile lor, adică o atitudine lipsită de panică”, a conchis socialistul.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img