Băsescu // Dezideratul de a ne reîntâlni cu fraţii noştri din RM nu este un ideal de realizat pe termen scurt, dar trebuie asumat

Basescu_Timofti
O declaraţie în acest sens a fost făcută de preşedintele României, Traian Băsescu în timpul discursului său la recepţia oferită cu prilejul Zilei Naţionale a României, la care a fost prezent şi preşedintele RM, Nicolae Timofti.
„Am evocat zilele trecute un proiect de țară, o viziune: am propus o reflecţie şi am anunţat un deziderat, unul care aparţine Preşedintelui României şi cred că e împărtăşit de cea mai mare parte a poporului român: acela de a ne reîntâlni cu fraţii noştri din Republica Moldova, acela de a ne reuni ca popor. Tot atunci condiţionam realizarea acestui deziderat de timp, de voinţa poporului şi de abilitatea şi de ingeniozitatea politicienilor. Nu este un ideal de realizat pe termen scurt, dar trebuie să ni-l asumăm şi să-l afirmăm, dacă dorim ca atunci, cândva, acest ideal să se realizeze”, a declarat Băsescu.
Potrivit lui Băsescu, dezideratul poate fi realizat doar dacă poporul de pe ambele maluri ale Prutului va decide că-şi doreşte acest lucru. Totodată, preşedintele român a felicitat, în mod special, autorităţile şi cetăţenii RM pentru  parafarea Acordul de Asociere şi Acordul de Liber Schimb în cadrul Sumiitului de la Vilnius, menţionând că România va susţine în continuare împlinirea aspiraţiilor de integrare europeană ale românilor de peste Prut.

You may also like

Comments are closed.

By