ATENŢIE: Comuniştii rămân fără aleşi locali. Ce se va întâmpla cu fracţiunea parlamentară?

PCRM1

Partidul Comuniştilor continuă să-şi piardă aderenţii.

În mai puţin de o săptămână mai mult de zece aleşi locali din diferite raioane au părăsit această formaţiune. Luni şi trei consilieri orăşeneşti din Edineţ, unul dinte care este şi consilier raional au anunţat că părăsesc fracţiunea PCRM şi se alătură consilierilor din Partidul Democrat.

Printre aceştia este şi Igor Nepeivoda, care până acum era liderul fracţiunii PCRM în Consiliul oraşului Edineţ. Acesta a declarat că aflarea sa în fracţiunea PCRM nu i-a permis să îndeplinească obligaţiunile pe care şi le-a asumat în faţa alegătorilor şi anume asigurarea oraşului cu apă. ”Acum sunt sigur că deja în 2014 vom putea să îndeplinit această obligaţie asumată în faţa electoratului, iar în urma acestei decizii orăşenii vor avea doar de câştigat”, a declarat Igor Nepeivoda.

Acesta a adăugat că în urma deciziei lor, PCRM pierde majoritatea în Consiliu, iar PDM va avea cei mai mulţi consilieri orăşeneşti.

Într-o declaraţie comună semnată de cei trei consilieri, aceştia critică acţiunile din ultimul timp ale PCRM, care, susţin ei, sunt distructive şi îndreptate împotriva intereselor Republicii Moldova. ”Noi nu dorim, şi nici nu vrem să ne bazăm pe susţinetea politică din partea acelor oameni care conduc PCRM împotriva intereselor Moldovei şi ale cetăţenilor care i-au susţinut la alegerile parlamentare. Cu profunde păreri de rău noi, activiştii care pe parcursul mai multor ani s-a dezvoltat PCRM şi succesul său, trebuie să constatăm că acel grup de persoane care a ajuns la conducerea PCRM duce această formaţiune la degradare , se spune în declaraţie”

Consilierii critică şi comportamentul PCRM la nivel de raion, dar şi activitatea slabă a conducerii raionului Edineţ, formată din reprezentanţii PCRM.

Amintim că săptămâna trecută grupuri de consilieri din raioanele Şoldăneşti şi Drochia au părăsit PCRM şi au aderat la fracţiunea Partidului Democrat. De asemenea, primarul şi consilieri raionali din Criuleni au părăsit Partidul Comuniştilor.

sursa: Timpul.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By