ATAC CU RACHETE între Israel şi Liban

rachete

Armata israeliană a lansat, duminică dimineaţă, aproximativ 20 de obuze de artilerie spre sudul Libanului, după un atac cu rachete care a vizat teritoriul Israelului, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate libaneze. Israelul a avertizat că va intensifica represaliile împotriva Libanului în cazul unor noi atacuri cu rachete, după incidentul armat de duminică dimineaţă.

Două rachete lansate din sudul Libanului au căzut duminică dimineaţă în nordul Israelului, în apropierea oraşului Kyriat Shmona, fără însă a provoca victime sau daune materiale, anunţă mediafax.

După scurt timp, armata israeliană a ripostat cu obuze, care au căzut în zone nelocuite din Liban.

„Aproximativ 20 de obuze lansate din Israel au căzut în regiunea frontalieră Arqub”, au confirmat surse din cadrul serviciilor de securitate libaneze.

„Noi nu tolerăm focuri de armă din Liban spre teritoriul nostru. Considerăm că Guvernul libanez şi armata sunt responsabili de atacurile de duminică dimineaţă”, a declarat ministrul israelian al Apărării, Moshe Yaalon.

„Armata israeliană a reacţionat cu tiruri de obuze spre zona de unde au fost trase rachetele. În caz de nevoie, vom acţiona mai dur”, a avertizat Yaalon.

„Nu aş recomanda nimănui să ne testeze răbdarea şi determinarea de a apăra populaţia israeliană”, a adăugat el.

La rândul său, premierul Benjamin Netanyahu a atribuit atacurile cu rachete mişcării şiite libaneze Hezbollah.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By