Angajaţii căilor ferate din Franţa au dat peste cap traficul feroviar

greva

Angajaţii căilor ferate din Franţa au intrat în grevă în seara zilei de ieri. Salariaţii protestează faţă de un proiect de reformă în domeniul feroviar care urmează să fie dezbătut în Parlament în primăvară. Potrivit AFP, şapte din zece trenuri se află, în medie, în serviciu. Angajaţii căilor ferate au anunţat că vor protesta până vineri la ora locală 7.00.

Conducerea SNCF, compania naţională a transporturilor feroviare afirmă că traficul feroviar internaţional nu a fost perturbat în mod semnificativ. Acesta s-a desfăşurat în regim normal pe liniile Eurostar şi Thalys, care asigură legăturile între Paris şi Londra, respectiv către Bruxelles şi Germania. Şapte trenuri ale Lyria din zece au circulat către Elveţia. Acelaşi lucru era valabil şi pentru trenurile către Italia.

Cea mai afectată a fost circulaţia trenurilor regionale, în special a celor care asigură legăturile în aglomeraţia pariziană. Doar un tren din patru circula între Paris şi aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle.

Salariaţii sunt nemulţumiţi de noua reformă feroviară care are drept scop să stabilizeze datoria sistemului feroviar, cifrată în prezent la 40 de miliarde de euro, prin suprimarea unor activităţi redundante, şi să pregătească deschiderea concurenţei în sectorul transportului de călători, notează Mediafax.

În afară de reformă, sindicatele protestează şi faţă de desfiinţarea de locuri de muncă. SNCF angajează 150.000 de persoane în domeniul feroviar, iar aproximativ 15.000 de trenuri circulă zilnic în Franţa.

moldova24.info

 

You may also like

Comments are closed.

By