Voronin trebuie să plece, arată sondajul IMAS

voronin_2_71105600

Potrivit datelor publicate astzăzi de către IMAS, cea mai mare parte a celor intervievaţi sunt de părerea că liderul PCRM, Vladimir Voronin trebuie să plece de la conducerea formaţiunii şi să fie înlocuit cu alt preşedinte. Totodată, jumătate dintre respondenţi consideră că următorul Preşedinte al PCRM trebuie să împărtăşească viziuni democratice.

Despre o democratizare care ar trebui să se producă în PCRM vorbeşte şi faptul că radicalii din PCRM, nu sunt creditaţi cu prea multă încredere din partea populaţiei.

În sondaj se mai arată că 27 la sută dintre cetăţeni îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu faptul că acţiunile de protest ale PCRM ar putea degenera în violenţe stradale, similare celor din 7 aprilie 2009, iar 5 la sută sunt convinşi de acest lucru.

Deşi se declară susţinuţi de populaţie în acţiunile pe care urmează să le întreprindă, cifrele arată altceva – doar 38% din respondenţi susţin acţiunile de protest ale PCRM, iar să participe la acestea sunt gata şi mai puţini – doar 12% sunt şi asta numai în cazul în care acestea ar fi organizate în localitatea lor de rezidenţă.

Se pare că lipsa unor acţiuni coerente din partea PCRM a băgat electoratul în ceaţă şi asta pentru că peste 70% din respondenţi susţin că nu înţeleg ce înseamnă “revoluţia de catifea”.

Important este şi faptul că 76% dintre respondenţi nu sunt de acord cu politica PCRM de a se izola în legislativ, crezând că opoziţia trebuie să accepte consensul în Parlament, “pentru a rezolva problemele oamenilor”.
moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By