VLAD FILAT: Cred în Dumnezeu, cred în Republica Moldova şi în cetăţenii ei!

filat

În mesajul adresat participanților la mitingul organizat de coaliţia ProEuropeană, președintele PLDM, Vlad Filat, a declarat următoarele:
”Așa după cum am promis, suntem mulți, foarte mulți. Am venit cu toții astăzi, aici, în Piața Marii Adunări Naționale pentru a spune „Da, Republica Moldova – stat european”, să spunem că mergem pe calea cea dreaptă. Am avut în istoria noastră lucruri bune, dar și rele. Însă atunci când am avut posibilitatea să alegem, am ales binele. Azi suntem liberi să alegem. Eu cred că țara mea a ales binele, a ales  un viitor  frumos, un viitor sigur pentru copiii noștri, pentru țara noastră”, a afirmat Vlad Filat.

Liderul PLDM a ținut să reitereze faptul că cetățenii Republicii Moldova sunt europeni, prin definiție.

„Am spus de nenumărate ori că noi suntem europeni: geografic, istoric, cultural, lingvistic. Urmează să ne regăsim în acest spațiu valoric European, pentru ca cetățenii să beneficieze din plin de drepturi, de libertăți și de bunăstare”, a declarat Vlad Filat.

Filat a ţinut să aprecieze sprijinul acordat Republicii Moldova de către partenerii europeni.

„Am avut posibilitatea să vedem, să auzim, dar mai cu seamă să simţim ce înseamnă să ai prieteni adevăraţi. Nu mă refer doar la declaraţii de dragoste, la declaraţii referitoare la principii şi valori, ci la ajutorul zilnic care ne face viața noastră să fie mai bună, face ca noi să circulăm pe drumuri europene,  ne face să avem acces la infrastructură modernă, iar copiii noştri să înveţe în şcoli moderne”, a spus Vlad Filat.

În finalul adresării sale, Vlad Filat a menționat:

”Azi în Piața Marii Adunări Naționale suntem peste 100.000 de cetăţeni, dar împreună cu noi sunt foarte mulţi care nu au reuşit să vină, fie că sunt în localităţile din ţară sau departe de ţară, dar ei sunt cu gândul şi sufletul aici. Cred în Dumnezeu, cred în Republica Moldova şi în cetăţenii ei, şi cu această credinţă vom merge înainte spre libertate, bunăstare, prosperitate. Trăiască Republica Moldova ţară europeană!”, a declarat Vlad Filat.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By