Vlad Filat a fost decorat cu Ordinul de Excelenţă al Georgiei

filat27noi13a4

Preşedintele PLDM a fost decorat cu Ordinul de Excelenţă al Georgiei, una din cele mai înalte distincţii de stat. Ordinul de Excelenţă i-a fost acordat lui Vlad Filat pentru contribuţie remarcabilă la dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor bilaterale între Georgia şi Republica Moldova. Decretul privind acordarea ordinului a fost semnat de Mihail Saakaşvili la 1 noiembrie curent, la finele mandatului său. Înalta distincţie a fost înmânată astăzi de către însărcinatul cu afaceri al Georgiei în Republica Moldova, Avtandil Mikatsadze.

În scrisoarea de însoţire, Mihail Saakaşvili îşi exprimă convingerea că “relaţiile de cooperare dintre Georgia şi Republica Moldova se vor dezvolta în continuare în numele progresului şi unui viitor mai bun pentru popoarele noastre”. La rândul său, Vlad Filat a declarat că este onorat să primească această înaltă distincţie, mai ales în preajma Summitului de la Vilnius, care va marca o etapă importantă în parcursul european atât al Republicii Moldova cât şi al Georgiei.

Ordinul de Excelenţă a fost instituit în Georgia în 2009 şi este acordat personalităţilor din domeniul culturii, educaţiei, ştiinţei şi sportului, precum şi oamenilor care şi-au adus contribuţia la consolidarea relaţiilor dintre popoarele lumii. Cu acest ordin au fost distinşi anterior mecenatul american, Donald Trump, Patriarhul Сatolicos al Georgiei, Ilie al II-lea, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Georgiei, vestitul astronom, Djumber Lominadze…

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By