19.4 C
Chișinău
Saturday, July 24, 2021

VESTE BUNĂ // Buletinului de identitate electronic pus în aplicare din 1 martie 2014

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Buletinul de identitate electronic va fi eliberat cetăţenilor Republicii Moldova de la vîrsta de 16 ani. Concomitent cu tipul existent de buletin de identitate, solicitantul va putea alege între buletinul de identitate tradiţional şi cel electronic. Ca şi în prezent, la prima documentare cetăţeanul va primi buletin de identitate obişnuit în mod gratuit, dar la solicitare acesta poate fi documentat cu cel electronic, diferenţa de preţ urmînd a fi acoperită de către solicitant.

Buletinul de identitate va conţine datele cu caracter personal, în format tipărit şi electronic, stocate în cipul încorporat, precum şi elementele de individualizare şi securitate. Noul document va permite perfectarea actelor juridice în format electronic, accesarea informaţiei din sistemele şi resursele informaţionale, procesarea serviciilor electronice publice şi private, precum şi a tranzacţiilor financiare.

Întreprinderea de Stat „Centrul Resurselor Informaţionale de Stat “Registru” este desemnată în calitate de centru autorizat pentru emiterea, utilizarea şi actualizarea certificatelor cheilor publice şi semnăturilor digitale la perfectarea şi eliberarea actelor de identitate.

Eliberarea primului buletin electronic al cetăţeanului Republicii Moldova este anunţată pentru data de 1 martie 2014.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img