Verdict în cazul dublului omor de la Vulcăneşti

retinuti

Unul dintre autorii dublului omor din oraşul Vulcăneşti a fost condamnat la ani grei de închisoare, anunţă Serviciul de presă al PG.  Potrivit procurorilor din Vulcăneşti, în iulie 2012, doi tineri au planificat comiterea sustragerii bunurilor de la o rudă a unuia dintre aceştia. Astfel, în august 2012, profitând de faptul că se cunoşteau cu victimele, aflându-se în ospeţie la acestea, au atacat, au înjunghiat mortal gazdele (mama de 33 de ani şi fiica de 9 ani), după care au sustras bani şi bunuri în valoare de peste 24 mii de lei. Făptaşii au părăsit locul crimei, iar apoi, au dat foc obiectelor folosite la comiterea infracţiunii, după care s-au deplasat cu un taxi peste hotarele ţării.

Câteva zile mai târziu, inculpaţii au fost reţinuţi şi arestaţi pe teritoriul Republicii Moldova. Ambii au recunoscut vina şi au povestit cu lux de amănunte despre cele comise. Unul dintre asasini s-a strangulat în penitenciar, înainte de pronunţarea sentinţei, iar celălalt a fost recent condamnat pentru omor intenţionat şi tâlhărie la 25 de ani de închisoare.

Prin aceeaşi sentinţă inculpatul în vârstă de 23 de ani a fost obligat să achite succesorului părţilor vătămate un prejudiciu moral şi material de 425 mii de lei. De menţionat, că în privinţa celui de-al doilea inculpat, care s-a strangulat în penitenciar, procesul de judecată continuă într-o procedură separată, întrucât rudele acestuia nu au fost de acord cu învinuirea înaintată şi au solicitat reabilitarea lui.  În cadrul urmăririi penale s-a mai stabilit că două persoane, rude ale inculpaţilor şi ale victimelor au încercat să inducă în eroare organul de urmărire penală, fiind şi ei condamnaţi pentru favorizarea infracţiunii la amenzi a câte 4 mii de lei. Taximetristul,  de asemenea a fost recunoscut culpabil de favorizarea infracţiunii şi condamnat la amendă în mărime de 6 mii de lei. Procurorii au considerat pedepsele aplicate inculpaţilor ca fiind prea blânde şi le-au atacat, solicitând pedepse mai aspre.

moldova24.info

 

You may also like

Comments are closed.

By