-0.6 C
Chișinău
Thursday, January 27, 2022

UPDATE 11:50: SONDAJUL CCSB: PCRM 36, PLDM 11, PD 7, PL 6

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

UPDATE: toate datele sondajului le puteţi descărca de aici

***

SONDAJ PARTID

***

UE

***

direcctie

***

UPDATE: Reporterul moldova24.info a reuşit să ia legătura cu comanditarul acestui sondaj, omul de afaceri Renato Usatîi, care se află la tratament la o clinică din afara ţării. Întrebat de ce a decis să comande acest sondaj, Usatîi a declarat următoarele:

“Partidele din Republica Moldova îşi comandă în permanenţă astfel de sondaje. Am decis că ar fi bine să cunosc şi eu, dar şi cetăţenii acestei ţări care sunt preferinţele reale a populaţiei Republicii Moldova şi încotro se îndreaptă aceasta. De aceea am decis să apelez la serviciile unei companii străine, independente care să ne prezinte nişte date reale, care sper că au fost utile pentru cetăţenii Republicii Moldova.”

***

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, doar 4 partide ar accede în Parlament, cel puţin asta arată un sondaj efectuat de compania românească CSSB, la comanda omului de afaceri Renato Usatîi. Astfel persoanele chestionate, ar vota în felul următor :

PCRM 36 (55)

PLDM 11 (17)

PD 7 (10)

PL 6 (9)

(*cifrele de mai sus reprezintă intenţia reală de vot a tuturor persoanelor chestionate, or, o bună parte dintre ei au declarat că nu vor merge la vot. În paranteze sunt indicate procentele calculate pentru respondenţii care au declarat că vor merge la vot)

Restul partidelor ar acumula mai puţin de un procent.

Totodată, la capitolul încredere în politicieni, Vladimir Voronin şi Iurie Leancă sunt preferaţii electoratului, cu 37 şi 36 la sută, iar  Marian Lupu acumulează 25 la sută din preferinţele respondenţilor.

Puşi să aleagă între Vectorul European şi Vectorul Uniunii Vamale, moldovenii s-au împărţit în tabere practic egale. 48 la sută sunt pentru Uniunea Vamală, iar 42 vor aderarea Republicii Moldova la UE. 10 la sută sunt indiferenţi  de direcţia pe care o va lua Republica Moldova.

Sondajul a a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 1200 de persoane în perioada 2 – 12 noiembrie 2013, iar marja de eroare este de 3 la sută.

moldova24.info
- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img