TIRANIE // 80 DE PERSOANE EXECUTATE în Coreea de Nord pentru că au urmărit emisiuni ale Coreei de Sud

Kim Chen In

Pe parcursul ultimii luni, în 7 oraşe din Coreea de Nord, au fost executate 80 de persoane, scrie ziarul din Coreea de Sud „JoongAng Ilbo”, care face trimitere la surse proprii. Cele 80 de persoae au fost declarate vinovate de urmărirea emisiunilor şi serialelor transmise de televiziunile din Coreea de SUD.

Potrivit publicaţiei execuţiile au avut loc la 3  noiembrie curent. Astfel, în fiecare dintre cele 7 oraşe, autorităţile au executat public, prin împuşcare câte aproximativ 10 persoane, printre care se numără şi copii. Sursa ziarului susţine că autorităţile i-au impus pe locuitorii oraşelor să fie prezenţi la execuţii.

În capitala Coreei de Nord, Phenian, nu au avut loc asemenea execuţii, mai scrie ziarul sud-coreean, iar execuţiile din 3 noiembrie sunt cele  mai mari de la venirea la putere a luzi Kim Chen In.

Amintim că la sfârşitul lunii august în Coreea de Nord au fost executaţi prin împuşcare membrii a 2 colective muzicale care interpretau piese patriotice. Drept motiv, atunci au servit faptul că membrii celor două trupe au participat la filmări cu caracter frivol. Potrivit unor surse printre cei executaţi se numără şi fosta iubită a lui  Kim Chen In, cu care acesta se despărţise la insistenţa tatălui său, fostul conducător al ţării.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By