SONDAJ // Moldovenii cred în partidele Coaliţiei mai mult decât în PCRM

sondaj

Potrivit studiului sociologic „Vox Populi” prezentat astăzi, 6 noiembrie, de către membrii Asociaţiei Sociologilor şi Demografilor, încrederea în  PCRM este de două ori mai mică decât în componentele Coaliţiei Pentru Integrarea Europeană.

Astfel, potrivit sondajului, în PCRM au încredere 36% din populaţie, în timp ce în partidele coaliţiei aproape 60%. Dintre acestea în PLDM au încredere  – 27% , PDM 25%, iar Partidul Liberal Reformator se bucură de încrederea a 8% din populaţie.

De menţionat este şi faptul că intenţia PCRM de a provoca o criză politică prin revoluţie se bucură de susţinerea a doar 30 la sută din respondenţi. Studiul realizat pe un eşantion de de 1192 de respondenţi din 79 de localităţi, exclusiv regiunea transnistreană, arată că o bună parte din respondenţi (15%) optează pentru schimbarea sistemului electoral în sistem uninominal, iar 22 % susţin sistemul electoral mixt. Numai 16 la sută dintre participanţii la sondaj s-au arătat pentru menţinerea actualului sistem electoral.

Părerile sunt împărţite în ceea ce priveşte modul de participare al partidelor în alegeri. Dacă 41 % susţin că partidele din Coaliţia pentru Integrare Europeană ar trebuie să meargă de sinestătător la alegeri, atunci 26 la sută consideră că acestea ar trebui să creeze un bloc electoral comun.

moldova24.info

 

You may also like

Comments are closed.

By