Singurul oligarh proletar din Moldova se deplasează doar cu avioane de lux private

2

Peste 5 500 000 lei sau circa 10 000 de pensii lunare minime este evaluat bugetul anual al “proletarului oligarh” Vladimir Voronin pentru deplasările cu avioane private.

Cei mai bogați oameni din Republica Moldova și diverse top-uri ale acestora sunt de maxima atenție în Republica Moldova. Am ajuns că practic fiecare își cunoaște conaționalii cu averi de zeci și sute de milioane de euro. Îi cunoaștem și pe cei care luptă  împotriva multimilionarilor și trâmbițează la toate intersecțiile că trebuie să dăm “pământul – țăranilor, iar puterea – muncitorilor”.

Doar că, de multe ori se constată veridicitatea proverbului strămoșesc: “hoțul strigă – prinde hoțul”.

Încetul cu încetul, la lumină ies dovezi că proletarul Vladimir Voronin poate fi numit cu ușurință cel mai în vârstă oligarh din Moldova.  Și primul atribut al oricărui olgarh, pe lângă colecționarea cailor de rasă și procurarea sutelor de hectare de păduri, sunt călătoriile private cu avioane. Aduse până la prag din alte colțuri ale lumii, la prima comandă a acestuia.

1

Surse apropiate liderului comunist ne-au prezentat dovezi că cea mai proaspătă vizită a oligarhului Vladimir Voronin a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie curent.

Pe data de 29.10.2013, proletarului Nr.1 i s-a adus până în prag, direct din Istambul, un avion de lux de marcă LJ 60 cu numărul de bord TCMEN. Cu acesta, Vladimir Nicolaevici a plecat în aceeași zi, la ora 7.05,  spre Munich, unde a și aterizat la ora 7.30

După o zi petrecută în inima Europei și capitala mondială a berii și cârnăcioarilor, proletarul oligarh a revenit acasă cu acelaşi avion pe data de 30.10.13, ora 18.35. După zbor, avionul cu care a călătorit Voronin a fost parcat în capitala turcă.

Astfel, costul estimativ a circa 15 de astfel de zboruri efectuate in ultimul an oscileaza in jur de 5 500 000 lei, ceea ce inseamna sub 1000 de pensii minime anuale. Cu alte cuvinte, dacă liderul tuturor proletarilor din Moldova ar călători cu un avion obișnuit, circa 1000 de pensionari ar fi asigurați cu pensii pentru un an de zile.

Astfel Voronin începe să le facă concurență tradiționalilor clienți ai avioanelor la comandă Ilan Șor, Vlad Plahotniuc, familiei Stati și Vlad Filat, utilizând din plin aceste atribute de lux.

Ba mai mult. Unde există cerere, apare și oferta. Presa a scris că, de mai bine un an, Vlad Plahotniuc și-a vândut propriul avion omului de afaceri Ilan Șor, care a devenit și proprietarul companiei avia care presta servicii de transport rapid la comandă. Presa nu dă detalii privint costul tranzacției, doar că după aceasta, Clubul oligarhilor de la Chișinău se folosește în mare parte de serviciile lui Ilan Șor.

Gustul luxului au început să-l prindă și neo-liberalii. La recenta vizită la Bruxelles, aceștia au ales, alături de membrii celorlalte partide de la guvernare, să zboare cu un avion privat. Astfel intrând în casta celor cu apucături de oligarh.

Astfel politicienii, inclusiv cei care cu spumă la gură luptă pentru interesele celor nevoiași, aruncă sute și mii de pensii lunare pentru a beneficia de un comfort de lux, deloc propriu Republicii Moldova.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By