Revoluția comunistă a eșuat, drumul spre Vilnius este liber

23127-13852-06945-77

Mitingul de astazi a comunistilor, s-a dorit un fel de replica a celui organizat de partidele de la Guvernare la trei noiembrie, pentru sustinerea cursului proeuropean.

Insa daca la trei noiembrie, pentru integrarea in UE au manifestat peste una suta mii de oameni, astazi in PMAN au fost maximum cinci mii de participanti.

Demonstrantii purtau numai steaguri cu secera si ciocan, rusesti si bicolore, si nici un tricolor, ceea ce plaseaza acest partid printre cele extremiste care nu respecta simbolica de stat.

Liderii PCRM au sperat sa vina multa lume, ca sa puna presiune pe Premierul Leanca sa demisioneze, si astfel sa deschida drumul spre alegeri parlamentare anticipate.

Esecul marsului spre Chisinau a fost determinat de citiva factori, printre care este si faptul ca ideea integrarii europene nu are alternativa, si chiar o buna parte a simpatizantilor PCRM o sustin.

Dupa plecarea tehnocratilor din partid, Voronin si PCRM sunt conduse de gruparea anarhista si romanofoba, de extreama stinga, in frunte cu Mark Tkaciuk.

Revenirea unui PCRM in formula actuala, extremista si revansarda la putere, ar putea sa se soldeze cu consecinte grave, persecutii si arestari pe motive politice, renuntarea la integrarea europeana, trasnistrizarea R.Moldova etc.

Iata de ce, puterea trebuie sa fie data poporului prin modificarea Codului Electoral, si introducerea votului uninominal.

Alde Tkaciuk si Muntean se ascund pe listele de partid, in spatele lui Voronin, care este singura locomotiva electorala a PCRM, si in prezent are cel mai inalt reiting din liderii politici moldoveni.

Intr-o tara, in care peste 70 % din populatie traiesc sub limita saraciei, partidele populiste si comuniste, inca multi ani vor domina scena politica, cistigind alegerile, se de asta profita Voronin si PCRM.

A venit timpul de-i trimis pe alde Tkaciuk si Muntean in circumscriptii uninominale, sa lupte pentru mandatul de deputat.

La sfirsitul manifestatiei, Voronin in dezacord cu esecul mitingului, a interpretat “Deni Pobedi” si a indemnat lumea sa plece acasa.

Concluzia zilei este una importanta, comunistii , cea mai mare forta antieuropeana, de opozitie, nu are potentialul de produce o cadere a Guvernului, prin mitinguri si revolutii .

Astfel drumul spre parafarea Acordurilor de Asociere si liber schimb la Vilnius este deschis.

sursa: Roman Mihaeş

You may also like

Comments are closed.

By