RECOMPENSĂ RECORD: SUA oferă zece milioane de USD pentru informaţii despre autorii atentatului de la Benghazi

benghazi

Departamentul de Stat american oferă o recompensă de zece milioane de dolari pentru informaţii despre autorii atentatului care a vizat, în septembrie 2012, consulatul american din Benghazi (Libia), relatează AFP.

„Începând din ianuarie 2013, programul «Recompense pentru Justiţie» oferă o recompensă în valoare de 10 milioane de dolari pentru informaţii care ar permite arestarea sau condamnarea persoanelor implicate în comiterea atacurilor de la Benghazi, în septembrie 2012″, a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei americane.

Din cauza caracterului sensibil al acestui caz, informaţiile despre recompensă nu au fost date publicităţii în ianuarie. „Noi am afirmat clar că vom depune toate eforturile ca persoanele implicate (în acest atentat) să compară în faţa justiţiei. Folosim toate mijloacele care ne stau la dispoziţie” pentru a atinge acest scop, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Atacul, comis pe 11 septembrie 2012, a vizat consulatul american din Benghazi, unde aveau loc proteste, soldându-se cu moartea a patru funcţionari americani, inclusiv a ambasadorului SUA în Libia, Chris Stevens. El a declanşat o furtună politică în Statele Unite, alimentată de opoziţia republicană, împotriva administraţiei democrate a lui Barack Obama, aflat în acel moment în plină campanie electorală.

sursa: gandul.info

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By