RĂMAS-BUN DE LA TITUS JUCOV

jucov2

Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” din Chişinău a devenit neîncăpătoare pentru cei care au venit să-şi ia rămas bun de la maestrul Titus Jucov. După un miting de doliu în memoria marelui artist, directorul Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici” va fi înmormântat astăzi la Cimitirul central de pe strada Armenească.

Titus Jucov s-a născut la 28 septembrie 1950, în localitatea Cobani, Glodeni. Și-a făcut studiile la Institutul de Stat al Culturii din Moscova, facultatea de Regie. A debutat ca regizor cu spectacolul de licență „Tribunalul” la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți. După absolvirea facultății, Titus Jucov a activat în calitate de actor și regizor la Teatrul Republican de Păpuși. Aici a fost prim-regizor, director artistic, iar din 1979, a devenit director al teatrului.

Titus Jucov a decedat duminică, 17 noiembrie 2013, în jurul orei 21:00 la Spitalul raional Cahul. Regizorul se întorcea alături de colegii săi dintr-un turneu din Turcia. Maestrul s-a stins din viaţă în urma unei intoxicaţii alimentare.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By